Pravila Privatnosti

Osnovni podaci

Poduzeće 3D Marcipan d.o.o. za trgovinu i usluge sa sjedištem u Zagrebu, Vankina 23, OIB:05154183784, upisano na Trgovačkom sudu u Zagrebu u registarski uložak sa matičnim brojem subjekta 080967272, sa poslovnim računom u Privrednoj banci Zagreb, Radnička cesta 50, IBAN:HR3323400091110719766 te u cjelosti uplaćenim temeljnim kapitalom od 20.000,00 kn i upravom u sastavu: Marko Ciprijanović, OIB:64244191843 poštuje privatnost i štiti osobne podatke sukladno Zakonu u trgovačkim društvima, (NN 107/07) te Općoj uredbi Europske Unije 2016/679.

Prikupljanje i obrada podataka

3D Marcipan d.o.o. prikuplja i obrađuje ove osobne podatke: imena i prezimena roditelja i skrbnika, njihove osobne identifikacijske brojeve, brojeve mobitela te adrese elektronske pošte, imena i prezimena djece korisnika, njihove razrede i škole te datume rođenja djece korisnika. Ovi se podaci prikupljaju za sljedeće svrhe:

 • u svrhu sudjelovanja djece na znanstvenim radionicama, rođendanima, kampovima u prirodi koji se prijavljuju preko www.blizuznanosti.hr
 • u svrhu kupovine preko webshopa stranice
 • u svrhu priprema službenih ponuda, slanja računa za obavljene usluge, a na temelju
 • zakonske obveze
 • u marketinške svrhe (slanje obavijesti o ostalim programima, događanjima i slično) koriste se adrese elektronske pošte te brojevi mobitela roditelja koji su iskazali interes za uslugama poduzeća 3D Marcipan d.o.o. preko obrazaca za prijavu u program, odnosno kontakt obrazaca.

Čuvanje i dijeljenje podataka

Podaci prikupljeni u svrhu ispunjavanja zakonskih obaveza čuvaju se u trajanju propisanom važećim propisima.


Adrese elektronske pošte i brojeve mobitela u marketinške svrhe čuvamo 5 godina, a podatke prikupljene u svrhu učlanjivanja i rezervacije mjesta u programima te odgovaranja na upite, a koji nisu rezultirali učlanjivanjem, brišemo u roku od 12 mjeseci od prikupljanja.


Osobne podatke dijelimo s izvršiteljima obrade (knjigovodstvenim servisom) isključivo u financijsko-knjigovodstvene svrhe te trećim stranama isključivo vezano uz zakonske obveze koje proizlaze iz prirode njihovog poslovanja te specifičnih poslova za koje ih angažira 3D Marcipan d.o.o.(naprimjer, za ugovaranje polica osiguranja sa osiguravajućim društvima za događaje u kojima sudjeluju djeca polaznici naših programa).


Voditelj obrade dužan je o eventualnoj povredi osobnih podataka obavijestiti nadzorno tijelo, osim ako je malo vjerojatno da bi povreda mogla negativno utjecati na prava i slobode pojedinaca. Rok za prijavu povrede je 72 sata od saznanja o povredi. Ako povreda ima negativan utjecaj na ispitanike, o tome ih se mora obavijestiti.


Ispitanike nije potrebno obavijestiti o povredi ako je voditelj obrade poduzeo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka, osobito one koje osobne podatke čine nerazumljivima bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti, kao što je enkripcija.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Poduzeće 3D Marcipan d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Poduzeće 3D Marcipan d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIJENOSA OSOBNIH PODATAKA

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

Monri WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

Monri WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

Monri WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

IZJAVA O KORIŠTENJU MONRI WSPAY-A

Poduzeće 3D Marcipan d.o.o. koristi Monri WSPay za online plaćanja.

Monri WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Monri WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji Monri WSPay ima. Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Prava ispitanika

Svaki korisnik ima pravo uvida u svoje osobne podatke koje 3D Marcipan d.o.o. obrađuje, ispravak te brisanje osobnih podataka ako njihovo čuvanje nije utemeljeno na zakonskim propisima ili ugovornom odnosu.
Korisnici imaju potpuno pravo ne dopustiti korištenje njihovih osobnih podataka u svrhe navedene u poglavlju: prikupljanje i obrada podataka. Privolu za korištenje Vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku obrativši se našem službeniku zaduženom za zaštitu i kontrolu korištenja osobnih podataka, Marku Ciprijanoviću, preko službene adrese elektronske pošte info@blizuznanosti.hr

Kolačići

Naša internetska stranica koju posjećujete koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internetskoj stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice blizuznanosti.hr. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Aplikacije trećih strana koje koristimo za obradu osobnih podataka poput Google contacts odnosno google forms koristimo isključivo sukladno svim uvjetima korištenja koje te treće strane imaju navedene u svojim ugovorima o korištenju (End User Licence Agreement).

 

Izmjene i dopune politike privatnosti

Sve izmjene i dopune ove Politike privatnosti 3D Marcipan d.o.o. objavit će na ovoj internetskoj stranici www.blizuznanosti.hr , a izmjene postaju važeće odmah po objavljivanju. www.blizuznanosti.hr sadržava poveznice koje vode na druge internetske stranice. Korištenje takvih stranica podliježe vlastitim politikama privatnosti i posjetitelji se njima koriste na vlastiti rizik.